English version follows...
Storbesøk og skål for og med gode venner preget denne helga. Torkel, Carl Petter, Anne og Tove var allerede i hus da Bjørn og BarkePer kom tøffende fra Ny-Ålesund fredag kveld. Til min skuffelse unngikk tre båter å ta med videokameraet mitt. Men gleden over besøket var stor ;-) Lørdag kveld skålte vi godt i champagne for Elin og Stian + Kristin og Jens. Gratulerer!!
Det ble ei kjempefin helg med stor fiskeaktivitet og mange hender til å filetere, salte og veie. Røya i Vårfluesjøen er rød som et hjerte og smaker nydelig både kokt, stekt, saltet og som verdens nordligste sushi (!). Første ladning med røkt fisk viste seg også å være svært vellykket, så vinterforberedelsene lover bra. Men det haster! Isen fra i fjor er 15 cm tykk – og det dannes allerede ny is langs land. Tror jeg kan starte isfisket om ei ukes tid!
Årets største og mest celebre besøk satte punktum for fjordens cruisebåtaktivitet. Skuffelsen var stor da deltakerne på Kings Bay Veteranklubb sitt cruise ikke fikk komme i land på grunn av en isbjørn i området. Jeg angret sårt på at jeg ikke hadde jaget bamsen lengre vekk etter at den besøkte kjøttstativet samme morgen! Men til trøst fikk jeg og de andre komme om bord i Nordstjernen og spise lunsj sammen med alle våre trivelige venner i Veteranklubben. Og ikke minst få treffe Åslaug, Jan Asbjørn og vesle Tora, som hadde betalt i dyre dommer for å komme og se hvordan jeg bor...
Til alt hell tuslet bamsen videre mens vi spiste lunsj, så veteranene droppet dagens andre stopp for å få tid til å komme i land på Mushamna likevel. Sjelden har vel stasjonen hatt besøk av flere og mer hyggelige folk. Over 110 stk stimlet rundt i sola og prøvesmakte fisken vår samt skrøt av den fine ovnen vår. Veldig koselig. På toppen av det hele bar de med seg ved fra fjæra og etterlot ei diger eske med frukt og grønt. Mmmmm ;-) Ananas, avokado, rømme, purre… Perfekt til fisken vår! Og Åslaugs egenplukkede plommer vart til slutt berget i ei gryte syltetøy. Mon tro om jeg er førstemann som har kokt plommesylte på Mushamna! Takk til dere alle for hyggelig besøk og fine gaver!!
More visitors!
Seven people shared this great weekend at Mushamna. Torkel, Tove, Anne, Carl Petter, Bjørn and BarkePer all joined in the work including catching 22 kilos of fish and preparing it to be conserved. Now we have salted, smoked and dried fish. And the flavor of the fresh Arctic Trout is great boiled, fried, baked, as sushi… you name it! Mmm… ;-) Saturday evening we had a great meal and made toast for our friends getting married this night. All the best!
The season of summer visitors is soon to an end. There have been many nights of frost and snow now. But the biggest group of the year could enjoy Mushamna in the sun! Kings Bay Veteran club came by with more than 110 people. First they were not allowed to come ashore, due a polar bear that was too close to the hut. Therefore we were invited on board Nordstjernen to enjoy lunch with them. After the meal, the bear was luckily gone, and they could all come ashore and have a stroll around the station. So many nice people! And great presents of wine and fresh fruits. Luxury!! The best of it all was that my very good friend Åslaug, her baby Tora and her husband Jan Asbjørn could come and see my temporary home. They even brought me plums from their farm! And as we could not eat it all, I made plum jam at Mushamna. Guess that’s the first time in history!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar