mandag 7. februar 2011

Jostedalsrypene

Jostedalsrypene!
Scroll down for English version
Endelig var det tid for tur for Lise og Linda! "The Sunshine girls" startet fra Lotsberg tidlig fredag morgen for å rekke en hel dags turliv i solfylte Sogn. I Sogn er det nemlig alltid snø. Og alltid sol!?! Jajaja. Vel fremme i Hodelkve sto heisen rolig mens to menn sto og konverserte på flott sogndalsdialekt. Jentene dukket inn i bilens indre. Litt etter var det sekk på ryggen og ski med feller på beina. Men vent nå litt. De to sogningene bedyrte at trekket var åpent, det var bare ingen gjester der! Dermed startet de trekket for to smålate jenter. Og litt etter var begge de tursugne på tur opp bakkene - fortsatt med feller på skiene! Mine minner gikk tilbake til ribbensbrist i samme bakken. Men denne gang gikk det godt. Minutter senere var mange høydemeter forsert og det var bare å fortsette turen mot Blåfjellets topp. Gråværet satte stopp for solfylte svinger, men turen var likevel mer enn fin.
Reisen fortsatte snart til Indre Sogn. Jostedalen sto for tur! Her skulle vi være "ambulerende Jostedalsryper" to dager til ende. Med kjentmann på laget var det ingen fare; - det blåser aldri i Jostedalen! Og føret er alltid på topp. En tur på Pub'en i Jostedalen fredag kveld bekreftet dette. Hardbarkede innfødte var sikre i sin sak: Her er det alltid fint vær!Lørdag startet med 10-kaffe for planlegge dagens fangst. Turmål ble satt og mange var med. Men jaggu; - målet blåste bort! Etter å ha labbet oss opp bakkene i skogen kom vi opp i "öppna landskap" og snøføyk. Betuttet måtte Jostedølene innrømme; - jo, i dag blåser det visst rundt toppene. Men det er første gang på veldig lenge! Jada, jada, tenkte vi i våre ikke så stille sinn. Men svingene ned fra Vanndalen var verdt turen. Og bonusturen opp i skogen innerst i dalen var også bra!

Lise uten vind
Samme kveld ble det mat, fest og fanteri før alle stupte til køys. Turentusiastene var likevel mangetallige til frokost. Og snart var de atter på tur opp bakkane til Vanndalen. Denne gang var vinden middelmådig og alle karret seg til Mannens topp. Ikke solskinn, nei, men en fin tur med trivelig folk og god snø. Jostedalen skal ikke skamme seg, litt vind til tross. Takk for turen, dølinger! Ambulerende Jostedalsryper kommer gjerne igjen. Og Jostedalen anbefales absolutt for pudderentusiaster!

Skiing in Jostedalen is always good. Sun, snow and no wind. Always! Jajaja. The sunshine girls were optimistic, as always. And the skitrips were good, as always. But okay, we must admit. It was a windy weekend with not too good weather. Still, a good weekend with nice people and great mountains. For me powder has been quite unusual the last years. So at least the skiing was good! A place we recommend!
Bjørn fant snubletråden.
Får man marsipangris da?
Skogspudder - uten vind!
Bonustur!
Fornøyde pudderjegere
etter bonustur i skogen...
Fest og fanteri hos Bjørn
Tid for frokost!


Hytta på Mannen
Det er kaldt her og!

Ingen kommentarer: