torsdag 6. november 2008

Suser av gårde

English version follows...


Vi har hatt noen fine dager med røkting av revefeller rundt Mushamna og Vårfluesjøen. Ikke et revespor å se etter fangsten startet første november! Nå er det på tide å utnytte siste snev av lys samt kommende fullmåne. Torsdag setter vi kursen over breene mot Elvetangen. Vi så masse revespor sist vi var der og hytta der er veldig koselig! Så i kveld er det hektisk aktivitet med pakking av hundemat, telt, primus og så videre. Vi regner med å være borte fra Mushamna i en og en halv til to uker. Dermed blir det stille på bloggen til vi er tilbake. Vi prøver oss nok en gang med et ferskt bilde, men beklager dårlig kvalitet. Vi har kun mail via iridium/satellitt-telefon, og det er dermed smått med kapasitet. Vi kan heller ikke surfe på nett eller motta store filer. Bloggen blir oppdatert via mail til min snille nevø Andreas. Likevel føles SkyFile-mailen som vårt vindu til verden. Så når vi er tilbake i Mushamna er vi tilbake i ”sivilisasjonen”! ;-)


Off we go…
The last days we have been checking our traps by Mushamna and Vårfluesjøen. Not even a track to see! We are now trying to use the last little daylight and the coming full moon to trap foxes at Elvetangen. We saw a lot of tracks last time we were there! We are now packing tent, cooking gear etc and preparing for another trip across the glaciers. We will update the blog when we come back, probably in approximately two weeks. We are sorry for the bad quality on the photos, but we are only able to send “small photos” via the iridium mail. The blog is updated via my dear nephew Andreas. But despite no internet connection, the mail is our window to the world. So when we come back to Mushamna, it’s as being back in civilization ;-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så finns det ennå noen som det ikke gror mose på. Vanlig vis betyr det at de holder farten oppe. Men i ditt tilfelle er også temperaturen et hinder. Veldig artig å lese om bravadene dine. Så et ensomt flytårn på Svalbard var ikke ensomt nok.
Jeg kommer til å følge med framover.
Leif (fra koret i Florø)

Anonym sa...

veldig interessant, takk