fredag 27. november 2009

Førstehjelpskurs

Kristin Fossum og Arne Kooij fra Longyearbyen sykehus har denne uken holdt førstehjelpskurs i Ny-Ålesund. Et tyvetalls nordboere forsøkte seg på grunnleggende førstehjelp og gjenoppliving av Anne. Vaktstyrken med flere fikk i tillegg opplæring i bruk av hjertestarter, spjelking, stopp av blødninger, sprøytesetting med mer. En til dels blodig – men særdeles nytting erfaring. Enkelte ble svært gode kompiser under opplæringen. Og noen hadde en mildere og mer bevegelseshemmet erfaring enn andre. Eller ka du sei, Arnstein?
First Aid training
Kristin Fossum and Arne Kooij from Longyearbyen sykehus have been teaching inhabitants in Ny-Ålesund about first aid this week. A good and important training for our little town. Lives might be saved, - and the training is also fun! At least for some of us… Or what do you say, Arnstein?

3 kommentarer:

Kristin Fossum sa...

Takk for trivelige dager i NÅ. Artig å undervise så interesserte og aktive kursdeltakere. Humor og latter gjør det lettere å lære og lettere å undervise.
Dessverre var det godt flyvær så returen gikk etter planen, -skulle gjerne deltatt på en "strikkekveld" til.
Hils til alle fra Kristin!

Linda sa...

Hei Kristin! Kjekt å ha dere her og!! Du skulle jo bare blitt igjen til mandag uansett!!! Kanskje det blir mulighet til det en annen gang. Vi har julebord nestehelg. Kom da!? Linda ;-)

Kristin sa...

Takk for det, men på fredag reiser jeg til Spania og når jeg kommer tilbake er det jul. Men kanskje en annen gang. Artig med Face B gruppa