onsdag 5. oktober 2011

Juttadugnad

24. og 25. september var det dugnad på Jutta. Juttaholmen er et fuglereservat og derfor fredet fra 15. mai til 15. august. Når fuglene har fløyet er det klart for å slippe folket fram!
Juttaholmen er oppkalt etter Jutta Munthe-Kaas som var husholderske for Gunnar Isachsen. Isachsen kartla øyene i 1909-10. Fra gammelt av sto det ei fangsthytte på stedet. Einar Sletten og Victor Walle bygde ny hytte på de gamle tuftene i 1954-55. Dessverre er begge de to Kings Bay'erne nå gått bort. Men jeg er sikker på at de ville satt pris på at kokker, marinbiolog, driftsleder, mekaniker, flyplassleder med mer steller med den gamle hytten. Ny pipe, ovn og takpapp er på plass, samtidig som den ene veggen fikk ny papp. Arbeidet med ny terasse er også i gang. Mens enkelte dro hjem etter dugnaden, ble andre igjen for å pugge takpapp-veggpapp-takpapp-veggpapp og fortsette arbeidet neste dag...
Mykji utstyr må på plass!

Riving og snart ny pipe!

Elbert og Linda river takpapp
  
En ivrig gjeng!
Voluntary work at Jutta!
All pictures from a voluntary-workers-weekend at Jutta. Due breeding birds the island is protected from 15th of may until 15th of August. Now we are allowed to use the cabin - and the island. A beautiful spot!
Veggpapp!
Snekker Steinn og Serviceleder Tone
 
Hundepasseren Gunn

Kommunearbeidere i siluett

Lomi og Frost venter på flere folk
Alt skal vekk! Rustholkovnen og...
Lørdagsgjestene kommer
 
FrokostJam med Nina og Catherine
 
Helgefred
Kokken Kjell og kulturminne på taket

 


Kjell og Arnt-Inge legger ny papp
Ferdig arbeid!

Fin plass!!

Ingen kommentarer: