søndag 10. april 2011

Skrittkonkurranse!

Skrittkonkurranse for å hjelpe kvinners kår!Care har spurt meg om å være med å skape blest rundt en skrittkonkurranse for å bedre kvinners kår. Kvinner i Mali må daglig gå langt for å finne vann til drikke, matlaging og renhold. Les pressemeldingen under og meld deg på "trening med mening!" Kontorjobb eller ikke; - jeg er sikker på at vi klarer mer enn 8000 skritt for dag hvis vi vil. Bli med og gå for en god sak!

Linda ;-)Pressemelding fra Care:

Det er en kjent sak at det er ulik fordeling av godene i verden, nå har vi oppdaget at det faktisk også er en ujevn fordeling av antall skritt! I fattige land går de altfor mye fordi de må, mens her i landet går vi mye mindre enn vi burde. Vi har funnet en løsning:

Vi går mer - for at de skal gå litt mindre:

Kan du gå 8000 skritt i 30 dager?

Da vil to ting skje: Du bidrar til å hjelpe kvinner ut av fattigdom, samtidig som du hjelper din egen helse. Du kan også vinne en reise til Mali. Er du med?

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler oss alle å gå 10 000 skritt om dagen. Det er mye for oss som sitter på kontor det meste av dagen, derfor har vi valgt 8000 skritt. Med litt ekstra innsats er dette oppnåelig for de fleste – og har stor betydning for helsen.

Konseptet er enkelt: vi går litt mer - for at de skal gå litt mindre for å hente vann. Ved å være med på kampanjen ”Gå i hennes spor” og gå 8000 skritt om dagen i 30 dager, bidrar du med en hundrelapp til CAREs brønnprosjekt i Mali. Å bygge flere brønner er et viktig tiltak som gir en enklere hverdag for jenter og kvinner i et av verdens fattigste land – men det koster penger. Med denne kampanjen håper vi å samle inn nok penger til flere nye brønner, samtidig som vi selv blir sprekere. Skrittkampanjen ”Gå i hennes spor” er det CARE Norge og Grete Roede som sammen står bak.

Trening med mening: Påmelding fra 1. mars og helt fram til 20 . april 2011: www.care.no/spor

GÅ I HENNES SPOR: Fatouma og vennene hennes i Mali må gå mange kilometer hver dag for å hente vann. Da blir det lite tid igjen til å gå på skole eller tjene egne penger. Delta i skrittkampanjen ”Gå i hennes spor” og hjelp Fatouma til å få et bedre liv - meld deg på her www.care.no/spor


Hjelpeorganisasjonen CARE jobber for kvinners og jenters rettigheter. CARE gir starthjelp til verdens fattigste kvinner og jenter, og målet er at kvinnene skal klare seg selv økonomisk. Dette ønsker vi i Grete Roede å være med på å støtte, og har derfor inngått et langsiktig samarbeid med CARE. Vi håper du også vil være med oss å hjelpe flere fattige kvinner ut av fattigdom.

Ingen kommentarer: