tirsdag 16. februar 2010

Scooter
Har du scooter, har du arbeid. Så enkelt er det. I disse dager er det kø ved mekanisk verksted i Ny-Ålesund. Før hver flyankomst ringes scootersjappene i Longyear for å få over deler som haster. Nå vil vi på tur!


Når Linda har scooter, blir det ofte arbeid til flere... Det er ikke mye jeg kan fikse selv! Men med litt hjelp går det bedre. Og heldigvis går det an å mase på Arnstein for å få både hjelp og veiledning. Men det viser seg ofte at tett oppfølging er viktig...


Det skulle vise seg at Sverre Bjørns scooter trengte litt stell. Etter flere telefoner til IGP i Longyearbyen ble det råd. Polarisen fikk både ny baklykt og ny lysbryter for frontlykta. Men mens jobben ble gjort, oppdaget vi oljesøl under hooden. Det viste seg at pakningene til eksosventilene var klare for utskifting. Her var det små sprekker både her og der. Ikke rart scooteren ikke gikk som den skulle! Etter pussing, gnikking og nye pakninger, gikk den gamle helten som en drøm. Her var det power. Utrolig gøy!


Etter nye deler med flyet fredag og mekking fredag kveld, var det klart for rånetur på lørdag. Opp på Uvaersbreen bar det - endelig ny tur til gamle trakter. Turfølget trikset i snøen og undertegnede fikk knipse bilder. På returen ned breen var lykken var like stor som farten. Men så smalt det. Og så var det MS bråstopp! Variatorreima hadde eksplodert i tusen biter, og jaggu tok det tid for å få dem alle opp og ut. Heldigvis gikk scooteren som den skulle med ny reim. Men litt nervøs var jeg. Og vel tilbake i Ny-Ålesund var det til å mase på Arnstein igjen. Det viste seg dessverre at Lindas mekking burde vært mer nøye overvåket. Mekanikeren avslørte slark og feil på flere punkter! Men etter kyndig hjelp ble Polarisen atter fornøyd. Så er det bare å håpe at han ikke fikk langvarige mèn av ukyndig mekkehjelp. Nå går han i alle fall som et lyn - igjen. La det vare!!

Scooter life
When you have a scooter, you always have things to do. And as the season is starting, things always seems to brake. It is more like a line up outside the workshop in town! And for each plane, there is always a heap of us looking for scooter parts ordered from the shops in Longyearbyen.

For me there was also things to do. Sverre Bjørns Polaris needed a few things. Luckilly I could ask Arnstein for advices and IGP for spare parts. And soon the old scooter was racing again. It felt like pure joy as the power returned! The first time visitting old places for the season always feel special. Let the snow pour down and the engines run!!!

Ingen kommentarer: